Moving Gallery / Vertekend Beeld

Moving Gallery / Vertekend Beeld

Top tekenaars van de krant in Moving Gallery Utrecht

Moving Gallery toont vanaf vrijdag 22 oktober ‘Vertekend Beeld’, een unieke overzichtstentoonstelling met werk van twaalf toonaangevende illustratoren bekend door hun tekeningen in de krant. 

Voor ‘Vertekend Beeld’ selecteerde galeriehouder Arnoud van Mosselveld samen met bekend illustrator Max Kisman twaalf tekenaars die in de Nederlandse en internationale media naam hebben gemaakt. Van Mosselveld: “Het is een mix van gevestigde ‘wereldsterren’, veelgevraagde toppers en snel opkomend jong talent. Denk aan Joost Swarte die meermaals de voorpagina van de New Yorker maakte, aan Leonie Bos bekend van o.a. de Volkskrant, Wallpaper en de New York Times, of Paul Faassen(Volkskrant) maar zeker ook aan een jonge en zeer succesvolle illustrator als Jip van den Toorn.” Volgens de samenstellers had de selectie nog groter kunnen zijn. Moving Gallery heeft daarom de bedoeling van ‘Vertekend Beeld’ een jaarlijks terugkerende expositie te maken.

In de ‘Kamer van vergeten Faam’ brengt Moving Gallery een hommage aan Frits Müller (1932-2006) die in de jaren 80 van de vorige eeuw de politieke tekeningen maakte voor o.a. NRC Handelsblad en de Haagse Post.

De leidraad voor ‘Vertekend Beeld’ is de actualiteit maar die is ruim geïnterpreteerd. Corona en de Klimaatcrisis komen ruimschoots aan bod, maar de tekenaars tonen ook hun vrije werk met een grote variatie aan onderwerpen. Daarmee ontstaat een spannende en zeker ook vrolijke en kleurrijke expositie die een goed beeld geeft van wat Nederland aan (politiek) tekenaars te bieden heeft.

Een echte ‘kijk tentoonstelling’!

Joost Swarte
Jip van den Toorn
footer anchor