Moving Gallery / Zwart op Wit

Moving Gallery / Zwart op Wit

Met werk van Guido de BoerMax KismanDaan Rietbergen, Martijn Sandberg en van de Franse kunstenaar Jean-Pierre Le Bars. In de videoruimtes toont de galerie animatiewerk van Rozemarijn Westerink.

Is zwart nu een kleur of niet? “Zwart komt -net als wit- in elk geval niet voor in het kleurenspectrum maar dat maakt de werken die te zien zijn in onze expositie Zwart op Wit niet minder kleurrijk. De kunstenaars bereiken met het gebruik van zwart de meest heldere beeldtaal: duidelijk, krachtig en modern” antwoord Arnoud van Mosselveld.

Net als bij de voorgaande expositie ECHTER! is er weer een link met het Centraal Museum Utrecht aangezien Max Kisman daar momenteel een solotentoonstelling heeft. Daarnaast is Kisman bekend van zijn wekelijkse paginagrote afbeeldingen bij de verhalenreeks ‘De liefde van nu’ in de Volkskrant en van zijn vroegere werk voor Paradiso en de VPRO. Bovendien ontwerpt hij al vijf jaar de affiches voor de Moving Gallery.

Ook het werk van de andere kunstenaars zit in museumcollecties in binnen- en buitenland. Grote werken van Guido de Boer, Daan Rietbergen en Martijn Sandberg zijn bovendien door het hele land ook prominent te zien in de publieke ruimte. Jean-Pierre Le Bars woont en werkt in Bretagne in Frankrijk waar hij naam heeft gemaakt met zijn abstracte, ritmische tekeningen. Rozemarijn Westerink maakte onder andere een animatiefilm voor het Zadkine Museum in Parijs. De Moving Gallery toont dromerige zwart-wit beelden waarin landschappen en mensfiguren tot leven komen.

Al met al een verrassende en veelzijdige expositie waarin de (non)kleuren zwart en wit de rode draad vormen. 

Zie www.movinggallery.nl voor openingstijden gedurende de paasdagen.


Daan Rietbergen
Max Kisman, Ik sprong met haar mee, 2021
footer anchor