Moving Gallery / Raakvlakken

Moving Gallery / Raakvlakken

De Moving Gallery heropent na een Cornona pauze met de expositie Raakvlakken. Het is een intense belevenis. De ingetogen blikken van de vrouwen van Maeve van Klaveren snijden door je ziel en blijven je bij. Zij toont ook waar velen nu zo naar verlangen: handen die aanraken en vasthouden. 

De meer grafische voorstellingen van Rik Berkhout zijn zeker niet ingetogen maar wel ‘in control’. Zijn schilderijen gaan over ritme, licht en schaduw. 

Net als de tekeningen van Van Klaveren zijn de schilderijen van Berkhout opgebouwd uit kleurvlakken. En in de kleuren zit de verwantschap. Daar liggen de ‘Raakvlakken’.

De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Bekend illustrator en vriend van de Moving Gallery, Max Kisman maakte de poster en gebruikte hiervoor het door hemzelf ontworpen lettertype ‘Interlace’. Zo is de poster voor de expositie een kunstwerk op zich.

‘Raakvlakken’ opent op zaterdag 28 november met interviewsessies door Klaas Drupsteen die alleen op inschrijving via movinggallery.nl bij te wonen zijn.

footer anchor