Roee Rosen – Poetry and Catharsis

Roee Rosen – Poetry and Catharsis

IMPAKT presenteert de eerste solotentoonstelling in Nederland van de Israëlische kunstenaar, filmmaker en schrijver Roee Rosen. In video’s, schilderijen en tekst verbindt Rosen op uitdagende wijze politiek met erotiek, fysieke intimiteit, trauma en identiteit.

Tijdens deze tentoonstelling zullen twee van zijn nieuwste videowerken te zien zijn: The Dust Channel (2016) en Tse (2010). The Dust Channel is een operette waarin een jong stel en hun huishoudelijke hulp een perverse obsessie voor de Dyson stofzuiger tonen, een obsessie die langzaam synoniem wordt voor hun xenofobie.Tse is een video waarin de Israëlische machtsverhoudingen worden bevraagd door middel van een BDSM scene die uitmondt in politiek exorcisme.

Ook de film Two Women and a Man (2005) wordt vertoond, waarin Rosen zelf als kunsthistorica verschijnt en daarbij de aanval inzet op de “toeëigening” van Justine Frank’s werk; een fictief personage bedacht door Rosen. Het personage van Justine Frank komt ook terug in het boek Sweet Sweat, een pornografische roman die Frank zogenaamd zou hebben geschreven.

Het boek Vladimir’s Night, geschreven door de fictieve Russische kunstenaar Maxim Komar-Myshkin, is op eerste gezicht een kinderboek. Echter al snel krijgt het een bloederig karakter zodra het politieke aanvallen op Vladimir Poetin illustreert. Tot slot, Live and Die als Eva Braun en Other Intimate Stories, bevat verschillende scripts, speculatieve teksten en politieke essays van Rosen.

Zondag 19 mei om 17:00 luistert u onder het genot van een drankje naar curators Arjon Dunnewind en Marcel Schwierin in ‘Who is afraid of Roee Rosen?’ Zij zullen in gesprek gaan over de tentoonstelling en de provocerende posities die Rosen inneemt. Entree gratis voor wie de tentoonstelling op de 19e bezoekt. 

 

footer anchor