UNCLOUD / Transliminal

UNCLOUD / Transliminal

Van 30 oktober tot en met 21 november opent Uncloud de deuren van het oude Pieter Baan Centrum in Utrecht. Op Uncloud:‘Transliminal’ zoeken meer dan 20 (inter)nationale kunstenaars de grenzen op van ruimte, beeld en geluid en beleven enkele adembenemende werken hun Nederlandse première. Naast de expositie met audiovisuele installaties en (mediakunst)-werken presenteert Uncloud artiesten en kunstenaars in het programma van Le Guess Who? van 11 t/m 14 november.

‘Transliminal’, het thema van Uncloud dit jaar, refereert naar de tijdelijke vervreemding die plaatsvindt tijdens de tussenfase van een transformatie, waarbij de eindbestemming onbekend is. Hiermee is Transliminal een metafoor voor de staat van de wereld anno nu en snijdt het de herbestemming aan van de voormalige psychiatrische observatiekliniek waar Uncloud plaatsvindt. Het thema geeft ook betekenis aan het proces dat de bezoeker doormaakt gedurende de tentoonstelling: deze ervaart tijdens de expositie een fascinerende transformatie van zintuiglijke ervaring.

Uncloud 2021: Transliminal vindt plaats in het voormalig Pieter Baan Centrum, in Utrecht, van 30 oktober tot 21 november 2021. Je kan langskomen op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 tot 22.00 uur. 

Meer informatie over de exposerende kunstenaars, routebeschrijving naar de locatie en een link naar de ticketverkoop staan op www.uncloud.nl.

Foto: Paul van Dorsen

footer anchor