Virtual Agoras

Virtual Agoras

IMPAKT presenteert het tweedelig programma Virtual Agoras, waar experts discussiëren hoe politiek debat wordt gevoerd op nieuwe media platforms.

CONNECTING REALITIES WITH VR & AR (15:00 – 17:00)

Voel wat het betekent om een vluchteling te zijn, ervaar klimaatverandering en wissel van gender. De mogelijkheden om empathie te creëren met onbekende situaties zijn schijnbaar eindeloos. Tijdens dit panel bespreken we de politieke mogelijkheden van augmented – en virtual reality voor het bereiken van broodnodig begrip in een wereld die meer verdeeld is dan ooit tevoren.

Met VR kunstenaars Marleine van der Werf, Klasien van de Zandschulp, Jim Brady, Rosa Menkman en Danielle Arets (moderator)

THE GREAT MEME AND EMOJI WAR (19:00 – 21:00)

Wat is de rol van symbolen op het internet? Welke geheime codes liggen verborgen in de toegeëigende popcultuur, zoals in memes en het gebruik van emoji? Hoe worden deze codes gebruikt door online subculturen en hoe kunnen democratische krachten deze tactieken gebruiken om intolerantie, repressie en dictatuur te ondermijnen?

Met kunstenaar Hans Bernhard van UBERMORGEN, emoji-expert Lilian Stolk, media onderzoeker Aymeric Mansoux en Nadine Roestenburg (moderator)

Kaartjes voor één panel is 8 euro (7 met korting)
Dagkaart (beide panels) is beschikbaar voor 12 euro (10 euro met korting)

footer anchor