Art Meat #18 X Kunstuitleen Utrecht

Art Meat #18 X Kunstuitleen Utrecht

Maandag 10 juni is Art Meat te gast bij Kunstuitleen Utrecht

Tijdens deze editie van Art Meat toont Kunstuitleen Utrecht een selectie kunstwerken van zowel gevestigde als jonge kunstenaars uit Utrecht, waaronder Bas Lobik, Joyce Overheul, Britt Dorenbosch, Robbie Cornelissen en recent afgestudeerden zoals: Rosalie Woudman, Stan Molenaar en Luke McCowan.

Kunstuitleen Utrecht
Kunstuitleen Utrecht laat mensen kunst ontdekken en van kunst genieten. Kunst verrijkt je leven en daarom vindt Kunstuitleen Utrecht dat kunst niet alleen thuishoort in een museum, maar onderdeel moet zijn van je dagelijkse omgeving: thuis of op je werkplek.
Met de collectie en een groot netwerk van kunstenaars verbindt Kunstuitleen Utrecht zich op een duurzame manier aan (maatschappelijke) organisaties en het Utrechtse culturele landschap.

Art Meat
Art Meat is dé terugkerende meet-up van Art Utrecht voor professionals uit de beeldende kunstsector van Utrecht.

Programma

  • Renée BeurskensKunstuitleen Utrecht.
  • Kunstenaar Joyce Overheul. Overheul maakt kunstwerken van textiel, vaak op basis van fotografie. Ze werkt veel met ambachtelijke technieken die een lange tijd zijn weggezet als typische vrouwenhobby’s, vrijetijdsbestedingen. Dit combineert ze met politiek beladen onderwerpen over onder andere vrouwenrechten, emancipatie en feminisme zodat er een scherp contrast ontstaat tussen de harde inhoud en het zachte materiaal.
  • Presentatie van Joyce Vlaming en Carolien de Boer curator en projectleider van Gemene Grond.
    Gemene Grond is een kunstprogramma in de openbare ruimte dat zich 10 jaar lang ontwikkelt in het westen van Utrecht. Gemene Grond gaat uit van gedeeld opdrachtgeverschap en gaat over de plek waar we elkaar vinden. We onderzoeken hoe kunst kan helpen met een sterker wij-gevoel.
  • Borrel – 1e drankje gratis.

Art Meat #18 bij Kunstuitleen Utrecht
Adres: St Jacobsstraat 251, Utrecht
Tijd: 19.30 uur inloop, start om 20.00 uur

Entree is gratis. Graag aanmelden via onderstaande button vóór 9 juni a.s.

footer anchor