BRANDBRIEF HEKO  – Hoe beeldende kunst, digitale cultuur en film langzaam uit Utrecht verdwijnen

BRANDBRIEF HEKO – Hoe beeldende kunst, digitale cultuur en film langzaam uit Utrecht verdwijnen

Het Advies voor de Cultuurnota 25- 28 is gepubliceerd door de Gemeente Utrecht. Art Utrecht feliciteert van harte Kunstliefde, De Nijverheid, Stichting Ex, Casco, Fotodok, Set Up, De Vrijstaat, Raum en het Centraal Museum met het positieve advies voor de Cultuurnota!  Dit biedt hen perspectief voor de komende 4 jaar om te werken aan een spannende programmering voor het (Utrechtse) publiek.  

Maar er zijn ook pijnlijke keuzes gemaakt die gevolgen hebben voor het culturele ecosyteem in Utrecht. Beeldende kunst en digitale cultuur lijken hard getroffen. Een negatief advies ontvingen Impakt, BAK, Uncloud, Landhuis Oud Amelisweerd, Creative Coding, Kloof en Lucrative Dumpster Dives. 

Art Utrecht betreurt de negatieve uitslag voor deze organisaties. Het toch al fragiele culturele ecosyteem in Utrecht voor beeldende kunst heeft deze spelers nodig voor de diversiteit en vernieuwing en verbreding van de sector. De verbeelding als kracht om tegenwicht te bieden tegen het (kille) klimaat waarin we leven.

Lees hier de brandbrief van het HEKO (Hedendaags Kunst Overleg Utrecht) welke ondertekend door diverse partijen uit de Utrechtse kunstsector naar Burgemeester en Wethouders is verzonden.

Screenshot
footer anchor