Info

Van 10 september tot en met 30 oktober 2022 vindt CareFull plaats in Utrecht. Dit is een kunstmanifestatie met ruim 50 kunstenaars op meer dan 20 bijzondere locaties in en rondom Utrecht. Deze gratis toegankelijke kunstroute is een initiatief van platform voor beeldende kunst Art Utrecht om de kunstsector in Utrecht te verbinden.

Na een open call, zijn ruim 35 projecten van diverse disciplines en generaties Utrechtse kunstenaars en collectieven geselecteerd door curator van CareFull Imke Ruigrok. Tijdens de kunstmanifestatie is werk te zien van gerenommeerde kunstenaars evenals (jonge) talenten.

Organisatie CareFull

Stichting Art Utrecht is de organisator van de kunstmanifestatie CareFull en stelde, als onderdeel van het culturele programma Utrecht 900, curator Imke Ruigrok aan om deze route samen te ontwikkelen. Inhoudelijk is de manifestatie gekoppeld aan de viering van Utrecht 900 en de thematiek: Stad Zonder Muren. Dankzij de samenwerking met bijzondere locaties, (kunst)instellingen, galeries en partners van Art Utrecht door de hele stad, worden de kunstprojecten getoond. Art Utrecht richt zich op het versterken van de Utrechtse kunstsector. Dit doen ze door het zichtbaar maken van de beeldende kunst voor zowel een lokaal als (inter)nationaal publiek. Daarnaast creëren ze samenwerking en verbinding tussen kunstenaars, galeries en kunstinstellingen in Utrecht stad en provincie.

Fondsen

CareFull is mede mogelijk gemaakt dankzij de genereuze ondersteuning van: Het Mondriaan Fonds, Het K.F. Hein Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stokroos, Stichting Elise Mathilde Fonds, Boellaard Fonds, Gemeente Utrecht en Utrecht 900.

Colofon

Imke Ruigrok
Curator en hoofd productie

Nikkie Herberigs
Assistent curator

Carlota Font Castello
Assistent curator

Fay van Blitterswijk
Assistent curator

Petra Verkade
Ontwerp

Frank Kroeze
Ontwerp wayfinding

Malou te Wierik
Marketing & communicatie

Anne van Hogendorp
Marketing & communicatie + pers

Najiba Brakkee
Pers voorbereidingen

Jeroen de Smalen
Productie

Maya Berkhof
Productie

Fadenka van der Sloot
Productie

Wilco Drost
Website

Su Tomesen
Tekstredactie

Berthe Schoonman
Voorzitter bestuur Art Utrecht

Arnoud van Mosselveld
Secretaris bestuur Art Utrecht

Marion Wagenvoort
Penningmeester bestuur Art Utrecht

Kirsten Doornbos
Marketing & communicatie bestuur Art Utrecht

Cathelijne Dapiran
Algemeen bestuurslid Art Utrecht

Lou Vos
Algemeen bestuurslid Art Utrecht