Kunstmanifestatie 10 sept – 30 okt
Route door Utrecht
Meer dan 50 kunstenaars op ruim 20 locaties.

CareFull

Art Utrecht brengt ruim 50 kunstenaars en meer dan 20 bijzondere locaties samen in en rond Utrecht met de gratis toegankelijke kunstmanifestatie CareFull.

CareFull is een kunstproject dat gaat over ‘zorg’ in de breedste zin van het woord. Zorg voor elkaar, je omgeving, natuur en jezelf. De deelnemende kunstenaars reflecteren op deze thema’s.

Een bezoek aan CareFull brengt je behalve naar kunst, naar bijzonder erfgoed en natuur in en om Utrecht. Van de oude binnenstad, met hofjes en musea, tot bijzondere locaties rond Utrecht zoals Buitenplaats Doornburgh, Landhuis Oud Amelisweerd en de forten van Waterliniemuseum in Bunnik.

Deelnemende kunstenaars

Eva Spierenburg, Bart Lunenburg, Jessica Skowroneck & Marjolein Witte, Mitchel Breed, Jolanda Schouten, Yasmijn Karhof, Ying Yi Wu, Gert Wessels, Jan Koen Lomans, Balta, Gertruud Dentjens, Stefan Cammeraat, Caz Egelie & Jesse Strikwerda, Jeroen van Loon, Fluid Future (Jonas Wijtenburg & Sannah Belzer), Buba Čvorić, Jesse en Theo van Delft, Esther Hoogendijk, Ienke Kastelein, Janneke Kornet, Wendy van Zanten, P-K-K-P, Collectief Zonderpunt (Leonie de Bruin, Froukje van de Weg, Rianne Snik, Jesse Steenkist, Janneke Veerman, Samantha Vlaming, Imke Akihary), LDD Lucrative Dumpster Dive (Jose Hopkins & Silvana Hurtado-Dianderas Martinez, Sam Bachy, Eleni Tcompanidou & Lola Diaz Cantoni), Malou ter Horst en Lotte Willemsma, Elisabeth Kaldeway, Danielle Moelker, Eveline Braak, Fadenka van der Sloot, Francine Claassen, Janine van Veen, Robin Krijgsman, Aleid Denier van der Gon, Nikki van Es, Tristan Kruithof en Carla Rump. 

Deelnemende Locaties

Utrecht: Casco, Jan van Lingtuin, Centraal Museum, Museum Catharijneconvent, De Domkerk, Galerie Sanaa, AG Ruimte voor kunst en media, Heejsteck#, Bibliotheek Neude, Projectspace Lokaal, Enik Recovery College, De Zware Jongens/ Muntgebouw Utrecht, Hof van Cartesius, Broese, Karma Kebab, The Creative Playground, Refectiehuis, Museum Speelklok, Pandhof Sint Marie en De Nijverheid.
Bunnik: Landhuis Oud Amelisweerd, Amelis’hof en Het Waterliniemuseum.
Leidsche Rijn: De Metaal Kathedraal.
Maarssen: Buitenplaats Doornburgh.

Care voor de natuur.

Voorbij de door mensenhanden gebouwde muren, huizen en grachten, zijn we onderdeel van een ecosysteem dat groter is dan onze menselijke maakbaarheid. Van het onkruid tussen de stenen tot het aangelegde park: binnen en buiten de stad, is natuur van wezenlijk belang. Door het verdwijnen van veel groen is de Nederlandse natuur onder druk komen te staan. Nederland is in Europa zelfs het land met de minste ‘wilde natuur’. We realiseren ons steeds meer dat onze relatie met groen anders mag, of eigenlijk moet! Met o.a. Nikki van Es, Esther Hoogendijk, Yingyi Wu, Aleid Denier van der Gon en Carla Rump.

Care voor elkaar.

De stad is een verzameling van mensen, subculturen en gemeenschappen. Denk aan winkeliers, wijken, sportverenigingen, zorginstellingen en scholen. Binnen de veelheid van gemeenschappen zijn er ook meer kwetsbare groepen, waarvoor zichtbaarheid en aansluiting niet altijd vanzelfsprekend is of was. Een gemeenschap is pas compleet als er voor iedereen ruimte is. Met o.a. Mitchel Breed, Eva Spierenburg, Jolanda Schouten, Fadenka van der Sloot, Yasmijn Karhof, Collectief Zonderpunt, Danielle Moelker.

Care voor de stad.

Om ons te beschermen en huisvesten bouwden we de stad, met verbindingswegen, bakstenen en muren. De stad is een constructie van huizen, (water)wegen en handel. Maar steden bestaan niet alleen uit levenloze materie en staan nooit alleen op zichzelf. Met o.a. Bart Lunenburg, Marjolein Witte en Jessica Skowroneck, Caz Egelie & Jesse Strikwerda, Loket Z, Gertruud Dentjens.

Deelnemende kunstenaars
Kunstroute Art Utrecht

De kunstenaars van CareFull zijn een mix van bekende makers en (jong) talent. Hun projecten hebben als centraal thema zorg.