Kunstmanifestatie-Carefull_Utrecht_De-Nijverheid_Rogier-Boogaard

Gert Wessels

Contactgegevens

Gert Wessels
Locatie: De Nijverheid
Data: 10 sept – 30 okt 2022
Te bezichtigen: dagelijks van 12.00 – 18.00 uur

Website

www.gertwessels.nl

De objecten van kunstenaar Gert Wessels (1994) laten ons anders kijken naar alledaagse objecten. Hij was de eerste kunstenaar die een van de grootste problemen van de mensheid oploste: hoe maak je een mooie stekkerdoos? Het werd een blob van pastelkleuren met stopcontacten erin.

Wessels’ werk verkent de relatie tussen vorm en functie in een proces waarin hij zich door toeval laat leiden. Zijn typische vormen ontstaan ​​door op een vluchtige en reactieve manier te snijden en te zagen in polyurethaanschuim, waarna hij het object fixeert in glasvezel en acryl composiet. Dat resulteert, zoals ook hier bij UTOM SAKER Object 48, 49, 50, in humorvolle en organische vormen, en neon en bombastisch kleurgebruik. 

In de creatieve vrijhaven De Nijverheid torent zijn sculptuur boven zijn studio uit. Hij gebruikte het dak van zijn eigen studio als drager van een gigantische sculptuur. Ook deze oogt organisch in vorm, maar is dat allesbehalve wat betreft het materiaalgebruik. 

De sculptuur UTOM SAKER Object 48, 49, 50 is een gigantische plantenbak, een ‘groen dak´ met een eigenwijze Gert Wessels-twist. Een synthese tussen het industriële en het ongerepte. 

De sculptuur is dagelijks op elk tijdstip te bezoeken en bekijken. En voor wie wil, klop aan bij de kunstenaar, die – wie weet – daaronder aan het werk is. De horeca van De Nijverheid is dagelijk van 12-18.00 u en in het weekend tot laat geopend.

Gert Wessels, UTOM SAKER Object 48, 49, 50, 2022 Acrylic composite, fiberglass, polyurethane foam, hardware 

English

The objects Gert Wessels (NL, 1994) uses force us to look at everyday objects in a new light. He was the first artist to solve one of humanity’s biggest problems: how do you make a beautiful extension cord? His work explores the relationship between form and function in a process where he is guided by chance. His typical forms are created in a volatile and reactive way by cutting and sawing in polyurethane foam, after which he fixes the object in fiberglass and acrylic composite.

Gert Wessels, UTOM SAKER Object 48, 49, 50, 2022 Acrylic composite, fiberglass, polyurethane foam, hardware