In memoriam Henk Logman

In memoriam Henk Logman

Woensdag 10 maart is er totaal onverwacht een einde gekomen aan het leven van Henk Logman.

Sinds 2 jaar was Henk de trotse eigenaar van Logman Gallery, een nieuwe galerie in Utrecht waar Henk met veel energie en lef (jonge) kunstenaars bij elkaar bracht in een onconventioneel expositierooster in de galerie op de begane grond en in de kelder met Basement projects.  

Hij werkte onvermoeibaar aan het realiseren van nieuwe plannen,  buitengewoon creatief in het vinden van mogelijkheden ook in Coronatijd. Enthousiast dat de galerie weer open mocht, ontving hij net weer bezoekers in zijn nieuwe expositie met als titel Kortsluiting.  

Onze reactie is er een van grote verslagenheid en verdriet.  Zijn plotselinge overlijden betekent kortsluiting. Wij missen een vriend, waar je veel mee kon lachen. Henk gaf een belangrijke impuls aan de hedendaagse beeldende kunst in Utrecht in deze 2 jaar, als collega, als creatieve geest met frisse idee├źn en een groot hart voor de kunst,  en als initiator van de Art Walk van Art Utrecht.  Hij heeft veel jonge kunstenaars gestimuleerd en gemotiveerd in hun ontwikkeling. 

Onze gedachten zijn bij Johan. 

Bestuur van de stichting Art Utrecht 

Cathelijne Dapiran, Arsine Nazarian, Rob Rademaker, Berthe Schoonman, Lou Vos, Marion Wagenvoort

footer anchor