Springboard Art Fair

Springboard Art Fair

Door Cathelijne Dapiran

Donderdag 8 juni opende Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur, Springboard Art Fair. Een eenmalige, experimentele beurs in de prachtige Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een sympathiek initiatief voor kunstenaars die tijdens de corona pandemie zijn afgestudeerd. Ruim 100 kunstenaars krijgen de kans hun werk te presenteren en te verkopen op deze fantastische plek.

De deelnemende kunstenaars zijn door 21 coaches zorgvuldig geselecteerd op basis van hun profielen. De coaches – galeriehouders, curatoren, adviseurs en gevestigde kunstenaars – begeleiden ieder een groep van 5 kunstenaars naar een gezamenlijke presentatie op Springboard Art Fair. In aanloop naar de beurs leren zij de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle beursdeelname.

‘5 jonge kunstenaars coachen om als team een prikkelende multimediale stand te bouwen die een relatie aangaat met het industriële karakter van de imponerende Utrechtse Werkspoorkathedraal. Om de bezoekers te verrassen en te verleiden tot contact met de kunstenaars, tot koop. A one and only experience deze Springboard Art Fair.’ Aldus Berthe Schoonman – Coach van kunstenaars Diego Virgen, Su Melo, Nosh Neneh, Jochem Mestriner & Muzammil Hussain, en galeriehouder van galerie Sanaa.

Een mooi concept, goede uitwerking en graag vaker beeldende kunst op deze locatie!

Hierbij een beeldverslag. Foto’s van Luuk Huiskes.

footer anchor